
Zestaw na helicobacter pylori
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Helicobacter pylori jest to bakteria, która w początkowej fazie choroby nie zawsze objawia się jakimiś dolegliwościami. Wykrycie bakterii możliwe jest w warunkach laboratoryjnych bądź przy użyciu domowych testów dostępnych w aptece. Zarażenie bakterią następuje poprzez płyny ustrojowe. uaktywnienie się HP w przewodzie pokarmowym uzależnione jest przede wszystkim od stanu naszego układu odpornościowego. Jego prawidłowe funkcjonowanie oraz zrównoważone środowisko w jelicie jest nie zwykle ważne w walce z helicobacter.
Objawy zakażenia bakterią helicobacter pylori:
- utrata wagi bez wcześniejszej zmiany diety,
- spadek apetytu lub jego brak,
- przewlekłe zmęczenia wraz z wzdęciami,
- nudności lub wymioty,
- częste i powtarzające się dolegliwości bólowe w nadbrzuszu – przyzwyczajasz się do nich, raz są większe raz mniejsze.
- po posiłku pojawia się uczucie szybkiej sytości i pełności,
- mogą pojawić się krwiste wymioty lub ciemno zabarwione stolce, które świadczą o krwawieniu i prawdopodobnie o obecności wrzodów,
- pojawienie się krwi utajonej w kale – musisz zrobić badanie kału,
- gniecenie, uczucie balona z prawej strony pod żebrami.
Jaką dietę powinno się zastosować na czas kuracji:
- rezygnacja z pieczywa żytniego i razowego,
- unikać produktów smażonych i zapiekanek,
- należy odstawić zupy robione na tłustych mięsach i rybach,
- nie stosować zasmażek,
- ograniczyć nabiał, w tym: nie pijemy mleka, śmietany,
- odstawiamy wszelkie marynaty i ostre przyprawy,
- ograniczamy wędliny i kiełbasy,
- unikamy warzyw, które powodują wzdęcia: tj. kapusta, rośliny strączkowe,
- unikamy sosów i dodatków do nich: tj. chrzan, musztarda, ćwikła
- słodycze,
- alkohol
- spożywać jak najwięcej kiełków, w szczególności kiełków brokułów, które hamują rozwój bakterii Helicobacter pylori
- winogrona, które obniżają procesy fermentacyjne w żołądku
- potrawy spożywamy ciepłe- NIE GORĄCE!
- najlepiej spożywać świeżo przygotowane potrawy, które nie są mocno przetworzone
Prawidłowa dieta jest niezbędna w walce z bakterią helicobacter pylori. Jedynie leczenie dobrymi produktami połączone z odpowiednią dietą pozwala walczyć z bakterią. Nie ma możliwość zlikwidowania bakterii helicobacter z naszego organizmu raz na zawsze. Bakteria ta już na zawsze pozostanie w naszym organizmie w stanie uśpienia lub aktywnym. Jedynie prawidłowa kuracja pozwala na uniknięcie poważnych konsekwencji zdrowotnych, które niesie za sobą helicobacter. Kuracje należy przeprowadzić kilkakrotnie z odpowiednim odstępem czasowym, ponieważ sam moment wyleczenia, czyli poprawy samopoczucia nie jest końcem choroby czy problemu.
W zestawie zawarte są produkty:
- Paraprotex - preparat ziołowy, w którego skład wchodzą zioła i rośliny o silnych właściwościach bakteriobójczych. Posiadają one właściwości odkażające, niszczą bakterie i mikroorganizmy, likwidują stany zapalne i podnoszą odporność, nie niszcząc przy tym naturalnej flory bakteryjnej.
- Ac-Zymes - naturalna flora bakteryjna acidophilus, która utrzymuje w dobrej formie układ immunologiczny, wzmaga aktywność komórek odpornościowych tzw. “naturalnych zabójców”. Acidophilus wytwarza niekorzystne środowisko dla bakterii chorobotwórczych oraz przyśpiesza gojenie się ran w przewodzie pokarmowym.
- Green Care - wyciąg z lucerny siewnej, która regeneruje śluzówkę żołądka, dwunastnicy i przełyku, w których bakteria helicobacter sieje spustoszenie. Odkwasza organizm, a więc tworzy niekorzystne środowisko do rozwoju bakterii. Lucerna siewna przyśpiesza gojenie ran, również tych powstałych na skutek wrzodów żołądka.
Etykieta producenta do pobrania:
Opinie o produkcie (5)
*- Działanie preparatu może różnić się u każdej osoby.
UWAGI - SUPLEMENTY DIETY!
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia!
Produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci!
Wytworzono w zakładzie przetwarzającym także nasiona sezamu, orzeszki ziemne, orzechy, jaja, ryby, skorupiaki, mleko, , dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki, seler, gorczycę - stąd istnieje możliwość obecności tych składników w produkcie.
Producent: CaliVita® International, Berlin, Connecticut 06037, USA.
Importer: CaliProducts Kft., Aranykéz u 6.VI. 58, 1052 Budapeszt, Węgry.
Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn
- Komplenty katalog produktów
- ABC Produktów
- Nowa Jakośc Życia
- Teczkę CaliVita
- Długopis
- Roczną darmową prenumeratę CaliNews
- darmową konsultację pod numerem infolinii 801-011-876
- dostęp do panelu dla klubowiczów z dodatkowymi promocjami i udogodnieniami
* - zapisując się do klubu Calivita po raz pierwszy za kwotę ponad 200zł.
Agnieszka Tarak
Dodano: 2015/04/28 o 07:56 Bardzo dobrze na mnie ten zestaw zadziałał. Po ponownym posiewie jest znacznie lepiej, a ja nie mam zgagi i czuje się wspaniale. Pozdrawiam i polecam wszystkim.
Danuta Zasępa
Dodano: 2016/03/26 o 15:41 Witam,od 15 lat borykam się z bakteria helicobakter. Byłam leczona serią antybiotykową ,na jakiś czas był spokój. A od miesiąca ponownie mam bóle w nadbrzuszu, nudności,uczucie ciężkości nawet po małej ilości.Odczuwam dyskomfort który jest dla mnie uciążliwy w funkcjonowaniu .Proszę o pomoc .Meil: danusia67181@wp.pl
Michał Andrys - administrator
Dodano: 2016/04/12 o 16:59 Witam serdecznie, Mail został do Pani wysłany.
Anna Tatar
Dodano: 2016/08/17 o 16:01 Witam, mam 24 lata i wykryto u mnie niedawno bakterię helicobakter pylori poprzez gastroskopię. Wciąż czekam na wynik wycinka z żołądka. Typowych objawów dla HP nie mam. Męczy mnie kaszel od ok. 2 lat, dlatego dostałam skierowanie na gastroskopię. Rtg płuc dobre, alergikiem nie jestem. Przez 4 poranki na czczo brałam IPP 20, po którym (tak mi się wydaje) mam problem z przełykaniem, często połykam ślinę, mam odczucie zwężenia krtani/tchawicy, dlatego go odstawiłam. Mam też duomox, klarmin i osłonkę Gastro, a ponieważ mam złe wspomnienia z antybiotykiem, dlatego też nie mam zamiaru tego brać. Zastanawiam się nad zakupem paraprotexu..., ale ja nie mam żadnych bóli brzucha itp. Natomiast mam zapalenie błony śluzowej żołądka. Proszę o pomoc. ann-tat@wp.pl
Iwona Andrys - dietetyk, ziela
Dodano: 2016/08/18 o 14:01 Helikobakter Pyroli żyje na powierzchni błony śluzowej żołądka oraz dwunastnicy, przylegając do ijej powierzchni niszczy ją. Oprócz tego, że uszkadza nabłonek zmniejsza produkcję kwasu solnego i śluzu, ograniczając przez to możliwości trawienne. Bakteria ta z reguły nie wytwarza przetrwalników, chociaż w odpowiednich warunkach może przyjąć postać przetrwalnikową. Wygląda ona wtedy jak mała kulka, która jest nieaktywna. Wtedy potrzeba tylko złej diety i sprzyjające warunki do rozwoju sprawią, że postać przetrwalnikowa zmienia się ponownie w aktywną bakterię. Leczenie jest trudne i aby być zdrowym, wymaga to cierpliwości. Około 80 % Polaków jest nosicielami Helicobacter pylorii, a choruje zaledwie 25%. Nie ma możliwości wyleczenia w 100%, ponieważ ta bakteria zawsze będzie. Aby zmniejszyć jej aktywność w przyszłości, należy zadbać o układ nerwowy i w ten sposób o śluzówkę żołądka, która nie będzie niszczona przez kwasy żołądkowe, które wzmagają się przy dużym napięciu nerwowym. Polecałabym kurację ParaProtex , Ac-Zymes, Garlic caps, C 1000 i Green care. Dawkowanie i opis produktów otrzyma Pani drogą mailowa po złozonym zamówieniu. Po kuracji należałoby się zabrac za układ nerwowy wtedy stosujemy: Rhodiolin i Stress management. Cała kuracja mysle, ze będzie trwała gdzieś pół roku. Musi Pani wiedzieć jedna bardzo ważna sprawę… Wszyscy chcą otrzymać lek lub zioło, suplement, które zadziała i nie będzie zmian chorobotwórczych po 2 tygodniach czy paru dniach. Niestety tak nie jest, ponieważ to jest prowadzenie stanu przewlekłego, a nie ostrego, a to się leczy kilka miesięcy i trzeba być w tym wytrwałym i pilnować zdecydowanie diety. Niektóre osoby (zależy oczywiście od stanu zaawansowania grzybicy / bakterii czy chorób pasożytniczych) leczą się po nawet i kilka lat. Na ta chorobę pracuje się przez bardzo długi okres czasu i proces odwrotu też trwa długo. Tu chodzi przede wszystkim o zmianę środowiska na korzystne do rozwoju bakterii dobroczynnych, które nas chronią, a nie korzystne do rozwoju patogenów.